Przekładaniec z galaretką

Przekładaniec z galaretką
Przekładaniec z galaretką123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 3/4 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. drobnego cukru
  • 5 dużych jajek
  • 8 dag masła
  • szczypta soli

na galaretkę jabłkową

  • 50 dag dojrzałych jabłek
  • 1/2 l soku jabłkowego
  • 2-3 łyżki brązowego cukru
  • 3 łyżki żelatyny;

na dodatki

  • 400 ml zimnej śmietany kremówki
  • 1-2 śmietan-fixy
  • 1 małe czerwone jabłko
Zmysłowe smaki: Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietanąAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?