Przekładaniec z powidłami

Przekładaniec z powidłem
Przekładaniec z powidłem123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg mąki gryczanej lub razowej
  • 2 i 1/2 szkl. miodu gryczanego
  • 3 duże jajka
  • 25 dag masła
  • 1/2 szkl. mleka migdałowego
  • 3-4 łyżki karmelu
  • 2-3 łyżki przyprawy korzennej
  • szczypta drobnej soli

- dodatkowo

  • 1 mały słoik powideł śliwkowych
  • 10 dag czekolady deserowej
  • 5 dag czekolady mlecznej
  • 1/2 szkl. śmietanki 36%
  • posiekane orzechy lub migdały

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Sernik z nutą piernikowąINTERIA.TVInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?