Przepis na tofucznicę
Tofucznica to wegańska alternatywa dla jajecznicy. W tej wersji jest naprawdę smaczna!
Składniki
- 1 kostka naturalnego tofu
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżka wody
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
- świeżo mielony czarny pieprz
- szczypta soli
- świeżo mielony czarny pieprz
Sposób przygotowania
Pomidorki pokrój na połówki. Tofu pokrusz za pomocą widelca.
Na patelni rozgrzej masło i smaż na nim tofu.
Wlej wodę, dopraw solą, pieprzem, bazylią i kurkumą. Wymieszaj
Kiedy woda odparuje dodaj pomidorki koktajlowe. Wymieszaj.
Smaż, aż pomidorki będą miękkie. Udekoruj listkami bazylii.
Gorącą tofucznicę podawaj od razu z pieczywem.