Reklama

Reklama

Przepis na tofucznicę

Tofucznica to wegańska alternatywa dla jajecznicy. W tej wersji jest naprawdę smaczna!

Składniki

  • 1 kostka naturalnego tofu
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżka wody
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • szczypta soli
  • świeżo mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

Pomidorki pokrój na połówki. Tofu pokrusz za pomocą widelca.

Reklama

Na patelni rozgrzej masło i smaż na nim tofu.

Wlej wodę, dopraw solą, pieprzem, bazylią i kurkumą. Wymieszaj

Kiedy woda odparuje dodaj pomidorki koktajlowe. Wymieszaj.

Smaż, aż pomidorki będą miękkie. Udekoruj listkami bazylii.

Gorącą tofucznicę podawaj od razu z pieczywem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje