Reklama

Reklama

Przepisy na cały tydzień

Pyszne i łatwe w przygotowaniu!

Omlet z rukolą

Składniki dla: 3 porcji

Składniki

  • 1,5 łyżeczki masła klarowanego
  • 15 dag krewetek koktajlowych
  • olej
  • cebula
  • 5 ziemniaków
  • 2 garści rukoli
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku
  • 5 jajek
  • czosnek granulowany
  • pomidorki koktajlowe
  • 5 dag parmezanu
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

1. Umyte i osuszone krewetki smaż ok. 2 minuty na maśle, aż się lekko zrumienią. Odstaw do wystudzenia. Na rozgrzanym oleju usmaż drobno posiekaną cebulę. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i usmaż w głębokim tłuszczu. Garść rukoli i szczypiorek posiekaj drobno. Rozbełtaj jajka i wlej je do krewetek, wystudzonych ziemniaków, cebuli, zieleniny. Przypraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. 

2. Na patelnię wlej olej, rozgrzej, wylej masę jajeczną. Smaż, aż dół się zetnie, a góra pozostanie lekko płynna. Przykryj talerzem, odwróć i zsuń z powrotem na patelnię. Smaż jeszcze minutę. Podawaj z sałatką z rukoli, pomidorków koktajlowych, parmezanu i oliwy.  

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje