Przepisy na śniadanie, obiad i kolację

Różnorodnie i kolorowo!

Rolki z bakłażana

Składniki

  • 2 duże bakłażany
  • sól
  • oliwa
  • 4 pomidory
  • 30 dag koziego serka
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • gałązki natki pietruszki

Sposób przygotowania

1. Bakłażany umyj, osusz, pokrój wzdłuż w cienkie plastry i posól. Na patelnię wlej oliwę i smaż plastry bakłażana. Osącz na ręczniku papierowym. Z pomidorów odetnij czubki, wydrąż i ponacinaj brzegi w trójkąty. 

2. Wymieszaj serek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i pieprz. Wypełnij nim pomidory i zwinięte plastry bakłażana. Podawaj z majonezem i posiekaną natką pietruszki. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje