Przepyszne flaczki z papryką. Uwielbiam wracać do tego smaku sprzed lat

InteriaKobieta Redakcja

Ceramiczna miska wypełniona zupą flaków wołowych z widocznymi kawałkami mięsa, warzyw oraz czerwonej papryki, obok leży kromka chleba na lnianej serwetce i drewniana łyżka
Flaczki z papryką to pożywne i rozgrzewające danie, które świetnie sprawdzi się w zimowe dni123RF/PICSEL

Składniki

  • kg flaków krojonych,
  • 0,5 selera,
  • 1 marchewka,
  • 1 papryka czerwona,
  • 3 lt wywaru wołowego,
  • 2 łyżki suszonego majeranku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
  • gałka muszkatołowa do smaku,
  • listek laurowy,
  • kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego,
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku lub kawałek papryczki chili (do smaku),
  • 15 dag masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • sól
Zapraszamy na www.kobieta.interia.pl/kuchnia>>>
Zapraszamy na www.kobieta.interia.pl/kuchnia>>>CanvaINTERIA.PL