Reklama

Reklama

Przygotuj barbecue w amerykańskim stylu!

Polacy to prawdziwi mistrzowie grillowania. Ale chociaż karkówka i kiełbaski upieczone na ruszcie są pyszne, to czasami mamy ochotę na coś innego. Zamieńmy się więc w mieszkańców USA i zorganizujmy prawdziwe barbecue w amerykańskim stylu!

Cheeseburger BBQ z plastrem chrupiącego boczku

Składniki

  • 4 bułki pszenne
  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • opakowanie boczku w plastrach np. ZM Pekpol
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 4 plastry pomidora
  • 4 liście sałaty

Składniki - sos

  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
  • 2 łyżki sosu Worcester
  • 3 łyżki musztardy
  • 4 łyżki ketchupu
  • 150 ml miodu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Mięso doprawić solą i pieprzem, uformować hamburgery i piec na grillu. Składniki na sos zmieszać i doprawić do smaku. Pod koniec pieczenia mięsa podpiec bułki na grillu. Na mięsa ułożyć ser, sałatę, sos i pomidora i zamknąć wszystko w bułce.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje