Przyjęcie w rodzinnym gronie

Tatar z ryby
Tatar z ryby123RF/PICSEL

Tatar z wędzonej ryby

Składniki

  • 3 jajka
  • 400 g wędzonej makreli, pstrąga lub innej ryby
  • 2 pomidory
  • duża cebula
  • 250 g ogórków małosolnych
  • 2-3 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
  • 5-6 łyżek oliwy lub oleju
  • grubo utłuczony czarny pieprz, sól
  • gałązki koperku do dekoracji
6 porcji

Sposób przygotowania

Krem brokułowy
Krem brokułowy123RF/PICSEL

Krem brokułowy

Składniki

  • cebula
  • 100 g masła
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 5 szkl. bulionu
  • 250 ml mleka
  • duży brokuł (1/2 kg)
  • jajko
  • 50 g sera pleśniowego
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • dymka

Sposób przygotowania

Pyszny przepis na zupę brokułowąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami123RF/PICSEL

Krucha tarta ze szparagami

Składniki

  • pęczek zielonych szparagów
  • 250 g mąki
  • 150 g masła
  • jajko
  • 4 żółtka
  • 400 ml kremówki
  • garść listków bazylii
  • po 50 g żółtego sera i sera typu brie
  • sól, pieprz
  • pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Jak gotować zielone szparagiInteria.tv
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?