Przysmaki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z szynką
Ślimaczki z szynką123RF/PICSEL

Ślimaczki z serem i wędzoną szynką

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 plasterków wędzonej szynki (dobra będzie też ogonówka, wędzonka)
  • 10 plasterków żółtego sera
  • keczup
  • majonez
  • granulowany czosnek
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • łyżeczka suszonego oregano
  • sól, pieprz
Czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiegoInteria KulinariaInteria Kulinaria
Łosoś w cieście
Łosoś w cieście123RF/PICSEL

Łosoś ze szpinakiem pod złocistą kołderką

Składniki

  • 500 g filetu z łososia
  • 200 g świeżego szpinaku
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • masło
  • sok z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • żółtko do posmarowania ciasta
4 porcji

Sposób przygotowania

Łosoś w cieście – szybki przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
Paszteciki z pieczarkami
Paszteciki z pieczarkami123RF/PICSEL

Paszteciki z pieczarkami i rumianą cebulką

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • ok. 500 g pieczarek
  • cebula
  • masło
  • szczypiorek
  • koperek
  • sól, pieprz
  • żółtko do posmarowania
  • ziarna do posypania (np.: sezam, siemię, czarnuszka)

Sposób przygotowania

Aktywność fizyczna a smog. Jak sobie z tym poradzić?
Ciasto francuskie ze szpinakiem
Ciasto francuskie ze szpinakiem123RF/PICSEL

Kwiatuszki ze szpinakiem i z fetą, posypane sezamem

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • opakowanie fety
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • masło
  • sól, pieprz
  • ziarna sezamu
  • żółtko

Sposób przygotowania

Rożki francuskie z serem - świetne przekąski!Interia KulinariaInteria Kulinaria
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?