Przystawka z bakłażanów
Doskonała na przyjęcia.

Składniki:
- 1 umyty bakłażan, - 4 marchewki, - 3 średnie cebule, - sól, pieprz, kolendra, - 2 ząbki czosnku, - olej, - majonez
Przygotowanie:
Bakłażan pociąć wzdłuż w cienkie paski. Każdy pasek dobrze z obu stron posolić i zostawić na 40 minut. Dobrze odcisnąć, podsmażyć na oleju z obu stron, wyłożyć na bibułę, dobrze osączyć. Na grubej tarce zetrzeć umyte, oczyszczone marchewki i podsmażyć na oleju. Cebule drobno posiekać i też podsmażyć na oleju. Marchew i cebulę połączyć, dodać do smaku sól, pieprz, kolendrę oraz 2 zmiażdżone ząbki czosnku. Każdy płat bakłażan posmarować majonezem, nałożyć farsz, zwinąć w rulon. Ułożyć na talerzu i na 15 minut wstawić do lodówki. Podawać jako przekąskę.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!