Składniki na 4 porcje: - 4 sprawione pstrągi,- sok z cytryny,- pęczek zielonej cebulki,- sól, biały pierz,- gałązka rozmarynu,- plasterki cytryny,- 4 duże pomidory,- olej,- zioła prowansalskie Przygotowanie: Pstrągi umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Skropić sokiem z cytryny. Zieloną cebulkę umyć, posiekać. Pstrągi posolić i popieprzyć. Wypełnić cebulką. Ułożyć na ruszcie do opiekania ryb razem z rozmarynem i plasterkami cytryny. Grillować 8 minut z każdej strony. Pomidory umyć, naciąć od góry na krzyż, posmarować olejem, przyprawić solą i pieprzem, posypać ziołami. Zawinąć w lekko naoliwiona folię aluminiową i grillować. Czas przygotowania 30 minut Jedna porcja zawiera 1050 kJ/251 kcal