Reklama

Reklama

Pstrągi w ziołach

Pyszne grillowane ryby.

Składniki na 4 porcje:

- 4 sprawione pstrągi,
- sok z cytryny,
- pęczek zielonej cebulki,
- sól, biały pierz,
- gałązka rozmarynu,
- plasterki cytryny,
- 4 duże pomidory,
- olej,
- zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Pstrągi umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Skropić sokiem z cytryny. Zieloną cebulkę umyć, posiekać. Pstrągi posolić i popieprzyć. Wypełnić cebulką. Ułożyć na ruszcie do opiekania ryb razem z rozmarynem i plasterkami cytryny. Grillować 8 minut z każdej strony. Pomidory umyć, naciąć od góry na krzyż, posmarować olejem, przyprawić solą i pieprzem, posypać ziołami. Zawinąć w lekko naoliwiona folię aluminiową i grillować.

Czas przygotowania 30 minut
Jedna porcja zawiera 1050 kJ/251 kcal

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje