Puchar szczęścia
Fantazyjny deser.

Składniki na 4-6 porcji:
- 1 gruszka, - 1/2 mango, - 1 różowy grejpfrut, - 1 banan, - 1 kiwi, - 3 łyżki soku z cytryny, - 2 łyżki płynnego miodu, - winogrona zielone i różowe, - bita śmietana i melisa do dekoracji.
Przygotowanie:
1. Wszystkie owoce umyć i dokładnie osuszyć. Obrać. Z mango i gruszki usunąć nasiona. Grejpfruta obrać, całkowicie usuwając białe podskórze. Podzielić na cząstki. Zdjąć z każdej przezroczyste błonki. 2. Winogrona poodrywać od gałązek. Pokroić na połówki, usunąć pestki. Banana i kiwi pokroić w grube plastry. 3. Przygotować sos: sok z cytryny wymieszać z miodem (można dodać łyżeczkę likieru owocowego). Sosem polać owoce. Wymieszać. Przełożyć do pucharków deserowych. Fantazyjnie udekorować bitą śmietaną i listkami melisy.
Czas przygotowania 15 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!