Puchar szczęścia
Fantazyjny deser.
- 1 gruszka,
- 1/2 mango,
- 1 różowy grejpfrut,
- 1 banan,
- 1 kiwi,
- 3 łyżki soku z cytryny,
- 2 łyżki płynnego miodu,
- winogrona zielone i różowe, - bita śmietana i melisa do dekoracji.
Przygotowanie:
1. Wszystkie owoce umyć i dokładnie osuszyć. Obrać. Z mango i gruszki usunąć nasiona. Grejpfruta obrać, całkowicie usuwając białe podskórze. Podzielić na cząstki. Zdjąć z każdej przezroczyste błonki.
2. Winogrona poodrywać od gałązek. Pokroić na połówki, usunąć pestki. Banana i kiwi pokroić w grube plastry.
3. Przygotować sos: sok z cytryny wymieszać z miodem (można dodać łyżeczkę likieru owocowego). Sosem polać owoce. Wymieszać. Przełożyć do pucharków deserowych. Fantazyjnie udekorować bitą śmietaną i listkami melisy.
Czas przygotowania 15 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".
Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!