Pudding chlebowy
Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4-6 porcji.
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 170 st. C.
Poprzecinaj kromki pieczywa tostowego po przekątnej, pokrój masło w drobną kostkę. Ułóż trójkąty z pieczywa w naczyniu do zapiekania i posyp kostkami masła.
W dużej misce zmieszaj cukier, rodzynki, śmietanę, mleko, żółtka, miąższ wydrążony z laski wanilii i rum. Dobrze wymieszaj.
Wlej mieszankę na pieczywo w naczyniu żaroodpornym. Posyp cynamonem i brązowym cukrem. Wstaw do piekarnika na 25-30 minut.
Pudding możesz podawać sam lub z gałką lodów waniliowych.
Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.