Reklama

Reklama

Pulpety w sosie pomidorowym

Pulpety w sosie pomidorowym to obiadowy klasyk, szczególnie popularny wśród dzieci. To też świetna okazja, by przemycić w nich dodatkową porcję zdrowia. Pulpety w sosie pomidorowym są łatwe w przygotowaniu i można je jeść cały rok.


Czas przyrządzenia: 30 minut

Składniki

  • 500 gram mięsa mielonego
  • czosnek
  • jajko
  • bułka tarta
  • natka pietruszki
  • dwie garście liści szpinaku
  • sól
  • pieprz bazylia
  • oliwa
  • passata pomidorowa

Pulpety w sosie pomidorowym - przygotowanie

Liście szpinaku oraz natkę pietruszki, opłucz i posiekaj na drobno.

Mięso przełóż do miski, wbij surowe jajko, czosnek przepuść przez praskę i wymieszaj z rozdrobnioną zieleniną i kilkoma łyżkami bułki tartej.

Przygotowaną masę przypraw i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obsmaż w rondlu, a gdy się zarumienią zalej passatą pomidorową i zagotuj.

Podawaj z ziemniakami lub ryżem


Sprawdź też inne nasze przepisy:

Pulpety w sosie carbonara

Reklama

Domowa pizza

Pizza w czterech smakach

Zobacz także:






INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy