Reklama

Reklama

Pulpety w sosie pomidorowym

Mięsne kulki w pomidorowym sosie to obiadowy klasyk, szczególnie popularny wśród dzieci. To też świetna okazja, by przemycić w nich dodatkową porcje zdrowia. Jak? Podpowiadamy.


Czas przyrządzenia: 30 minut

Składniki

  • 500 gram mięsa mielonego
  • czosnek
  • jajko
  • bułka tarta
  • natka pietruszki
  • dwie garście liści szpinaku
  • sól
  • pieprz bazylia
  • oliwa
  • passata pomidorowa

Liście szpinaku oraz natkę pietruszki, opłucz i posiekaj na drobno.

Mięso przełóż do miski, wbij surowe jajko, czosnek przepuść przez praskę i wymieszaj z rozdrobnioną zieleniną i kilkoma łyżkami bułki tartej.

Przygotowaną masę przypraw i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obsmaż w rondlu, a gdy się zarumienią zalej passatą pomidorową i zagotuj.

Podawaj z ziemniakami lub ryżem

***

zobacz także:


Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

Reklama






INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: sos pomidorowy | Pulpety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje