Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowym

Pulpety z białej kiełbasy
Pulpety z białej kiełbasymateriały prasowe

Składniki

  • 5 białych kiełbas, surowych (ok. 500 g)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
  • olej, ilość do smażenia pulpetów
  • 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 40 g chrzanu, tartego
  • 400 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?