Reklama

Reklama

Puree z kalafiora

To przepyszne warzywo, po które sięgamy coraz częściej! I dobrze, jest nie tylko zdrowe, ale również świetnie sprawdza się w jadłospisie osób będących na dietach. Robimy z niego zupy, kremy, podajemy jako warzywny dodatek do dań głównych, świetnie sprawdza się również jako smażona przekąska. Kalafior może być również doskonałą bazą do przyrządzenia wybornego puree, które z powodzeniem zastąpi to ziemniaczane. Zobaczcie, jak zrobić puree z kalafiora!

Składniki

  • kalafior
  • 100 g masła
  • sól
  • łyżeczka cynamonu

Teraz wystarczy je ze sobą połączyć. Zobacz jak:

Przekaż 1% na Fundację Polsat rozliczając PIT TUTAJ >>>

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: kalafior | puree | co zamiast ziemniaków

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje