Pyszne babeczki z truskawkami i czekoladą

Kruche koszyczki z kremem ajerkoniakowym
Kruche koszyczki z kremem ajerkoniakowym123RF/PICSEL

Kruche koszyczki z kremem ajerkoniakowym

Składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1/3 szkl. cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 kostka masła
  • 2 żółtka
  • 1 cytryna
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 2 serki waniliowe homogenizowane
  • 1 tabliczka (10 dag) białej czekolady
  • 1 kieliszek (50 ml) ajerkoniaku
  • 70 dag truskawek
  • masło do foremek
14 porcji

Sposób przygotowania:

Dobre rady cukiernika

Waniliowe muffinki pieguski

Waniliowe muffinki pieguski
Waniliowe muffinki pieguski123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kostka (20 dag) miękkiego masła albo margaryny
  • 1 szkl. drobnego cukru
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 tabliczka (10 dag) gorzkiej czekolady
  • 5 łyżek mleka
  • 12 dużych dojrzałych truskawek
  • cukier puder z wanilią do posypania babeczek
12 porcji

Sposób przygotowania:

Tartaletki z puszystym musem

Tartaletki z puszystym musem
Tartaletki z puszystym musem123RF/PICSEL

Składniki

  • 14 kruchych spodów do babeczek (gotowych lub przygotowanych według przepisu na stronie obok)
  • 80 dag truskawek
  • 3 tabliczki (30 dag) czekolady deserowej
  • 5 jajek
  • 3-4 łyżki cukru
  • 1/4 kostki (5 dag) masła
  • 1 szkl. śmietany kremówki (mocno schłodzonej)
  • 3 łyżki wrzątku
14 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?