Pyszne, domowe knedle

Uwielbiane nie tylko przez dzieci

Knedle z truskawkami
Knedle z truskawkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Poczekaj aż przestygną  i przeciśnij przez praskę. Dodaj pozostałe składniki, dobrze wyrób (jeśli ciasto będzie zbyt lepkie, podsyp je mąką). Uformuj wałek o średnicy ok. 4 cm. Pokrój go w 2-cm plastry. Każdy delikatnie spłaszcz. Na środek każdego połóż truskawkę, zlep boki i uformuj kulkę. Gotuj po 5-7 sztuk w osolonym wrzątku 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Polej roztopionym masłem, posyp cukrem i cynamonem.

Zmysłowe smaki: Knedle ze śliwkamiInteria.tv
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas