Pyszne kremówki: takie łatwe, bo bez pieczenia!

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Malinowa chmurka w biszkoptach
Malinowa chmurka w biszkoptach123RF/PICSEL

Malinowa chmurka w biszkoptach

Składniki

  • 1 op. podłużnych biszkoptów w cukrze (tzw. kocie języczki)
  • 1 op. (ok. 50 dag) mrożonych malin
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 30 dag serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżeczki żelatyny w płatki migdałowe i cukrowe perełki do dekoracji
12 porcji

Sposób przygotowania:

Dobre rady cukiernika

Kostka na krakersach

Kostka na krakersach
Kostka na krakersach123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 duże opakowania słonych krakersów
  • 1 litr śmietany kremówki
  • 1 mała puszka (40 dag) gotowego kajmaku
  • 50 dag serka ricotta albo mielonego twarogu
  • 7-8 łyżeczek żelatyny w brązowy cukier do posypania
20 porcji

Sposób przygotowania:

Dobra rada cukiernika

Bananowiec w czekoladzie

Bananowiec w czekoladzie
Bananowiec w czekoladzie123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 budyń waniliowy
  • 2 szkl. mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 1 op. żelatyny (20 g)
  • 1 cytryna
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 4 małe banany
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 1 op. gotowej polewy czekoladowej
  • 1/2 szkl. orzechów włoskich
12 porcji

Sposób przygotowania:

Dobra rada cukiernika

Tina
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na