Reklama

Reklama

Pyszne krokiety

Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki mleka,
  • 2 jajka,
  • 15 dag mąki,
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Farsz:
  • 30 dag kapusty kiszonej,
  • 30 dag pieczarek,
  • cebula,
  • 10 dag boczku wędzonego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • wegeta, pieprz, ostra papryka
  • Panierka:
  • mąka,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

1. Składniki na ciasto miksuję i odstawiam na kwadrans. Kapustę kiszoną zalewam wrzątkiem i gotuję przez 10 minut.

2. Boczek i cebulę kroję w kostkę, podsmażam, a następnie wrzucam pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę razem kilka minut. Dodaję pokrojoną kapustę kiszoną, przyprawiam i podsmażam razem.

3. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładam łyżkę farszu, rozsmarowuję.

4. Zwijam naleśniki w rulony i panieruję w mące, jajku oraz bułce tartej jak kotlety. Smażę, podaję krokiety na ciepło. Do panierki można dorzucić kilka drobno posiekanych orzechów włoskich.

Reklama

Przygotowanie:

30 min Porcja 360 kcal Przepis na 8 porcji.

Magda Imielińska z Kóz 

Kobieta i Życie

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: krokiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje