Pyszne krokiety

Takie krokiety smakują wspaniale
Takie krokiety smakują wspaniale 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Składniki na ciasto miksuję i odstawiam na kwadrans. Kapustę kiszoną zalewam wrzątkiem i gotuję przez 10 minut.

2. Boczek i cebulę kroję w kostkę, podsmażam, a następnie wrzucam pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę razem kilka minut. Dodaję pokrojoną kapustę kiszoną, przyprawiam i podsmażam razem.

3. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładam łyżkę farszu, rozsmarowuję.

4. Zwijam naleśniki w rulony i panieruję w mące, jajku oraz bułce tartej jak kotlety. Smażę, podaję krokiety na ciepło. Do panierki można dorzucić kilka drobno posiekanych orzechów włoskich.

Przygotowanie:

30 min Porcja 360 kcal Przepis na 8 porcji.

Magda Imielińska z Kóz 

Jak zrobić krokiety ziemniaczane?Interia Kulinaria
Kobieta i Życie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas