Pyszne krokiety
Sposób przygotowania:
1. Składniki na ciasto miksuję i odstawiam na kwadrans. Kapustę kiszoną zalewam wrzątkiem i gotuję przez 10 minut.
2. Boczek i cebulę kroję w kostkę, podsmażam, a następnie wrzucam pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę razem kilka minut. Dodaję pokrojoną kapustę kiszoną, przyprawiam i podsmażam razem.
3. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładam łyżkę farszu, rozsmarowuję.
4. Zwijam naleśniki w rulony i panieruję w mące, jajku oraz bułce tartej jak kotlety. Smażę, podaję krokiety na ciepło. Do panierki można dorzucić kilka drobno posiekanych orzechów włoskich.
Przygotowanie:
30 min Porcja 360 kcal Przepis na 8 porcji.
Magda Imielińska z Kóz