Pyszne śniadania, obiady i kolacje

Sałatka z czarną fasolą
Sałatka z czarną fasolą123RF/PICSEL

Sałatka z czarną fasolą

Składniki

  • 2 świeże ogórki
  • zielony melon
  • 2 pomidory
  • papryka
  • puszka czarnej fasoli
  • tymianek
  • puszka kukurydzy
  • cebule dymki
  • natka pietruszki

- sos

  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Grzanki z serem
Grzanki z serem123RF/PICSEL

Grzanki z marchewką

Składniki

  • opakowanie tostów pszennych
  • 2 łyżki masła

- nadzienie

  • plastry żółtego sera
  • plastry szynki
  • 4 marchewki
  • sos holenderski
  • 2 łyżki masła
  • łyżka cukru
  • sól

Sposób przygotowania

Pierożki ze szpinakiem
Pierożki ze szpinakiem123RF/PICSEL

Pierożki ze szpinakiem

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki gorącej wody
  • kilka łyżek zimnej wody
  • sól
  • szczypta kurkumy
  • łyżka masła

- warzywa

  • 1 kg świeżego szpinaku
  • 20 dag sera np. Rokpol
  • ząbek czosnku
  • olej
  • słodka papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Szaszłyki grzybowe
Szaszłyki grzybowe123RF/PICSEL

Szaszłyki z grzybami

Składniki

  • 1 kg pieczarek
  • 30 dag boczku w plastrach
  • czerwona cebula
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 2 marchewki
  • zioła prowansalskie
  • 2 ziemniaki
  • papryka
  • olej
  • kilka łyżek Maggi
  • kilka łyżek octu balsamicznego
  • kilka łyżek jasnego sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
4 osób

Sposób przygotowania

Cukinia faszerowana
Cukinia faszerowana123RF/PICSEL

Cukinia faszerowana

Składniki

  • 4 cukinie
  • sól
  • pieprz
  • 40 dag wieprzowiny
  • 20 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 15 dag kurek
  • słodka papryka w proszku
  • olej
  • ząbek czosnku
  • plastry żółtego sera
  • 2 pomidory
  • listki bazylii
4 osób

Sposób przygotowania

Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane123RF/PICSEL

Placki ziemniaczane z oliwkami

Składniki

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • cebula
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.
  • garść czarnych oliwek
  • olej do smażenia
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?