Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

Kurczak z rozmarynem
Kurczak z rozmarynem123RF/PICSEL

Kurczak rozmarynowy

Składniki

  • 1 mały sprawiony kurczak (ok. 1 kg)
  • 4 małe czerwone cebulki (ew. szalotki)
  • 4 średnie marchewki z nacią
  • 4 łyżki konfitury z pigwy
  • 2 gałązki rozmarynu
  • sól
  • grubo mielony czarny
  • pieprz
  • trochę oleju do skropienia mięsa i warzyw

Sposób przygotowania

Pieczone ćwiartki z kurczaka - pyszny sposób na obiadInteria KulinariaInteria Kulinaria
Zupa szparagowa
Zupa szparagowa123RF/PICSEL

Szparagowa z ziemniakami

Składniki

  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 i 1/2 l bulionu warzywnego
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 4 tosty
  • posiekane zrumienione migdały oraz starty parmezan do posypania
6 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Jak gotować zielone szparagiInteria.tv
Sałatka z rzodkiewką
Sałatka z rzodkiewką123RF/PICSEL

Sałatka wiosenna na ostro

Składniki

  • 1 op. mieszanki sałat
  • 2 ogórki sałatkowe
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka ostrego sosu chili
  • sól
  • pieprz
  • suszone płatki chili do posypania
4 porcji

Sposób przygotowania

Rogaliki
Rogaliki123RF/PICSEL

Rogaliki migdałowe

Składniki

  • 3 szkl. mąki 3 żółtka
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 2 łyżki śmietany 22 proc.
  • 20 dag masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • skórka z 1 cytryny
  • 20 dag mielonych migdałów
  • 1 szkl. mleka
  • 1-2 łyżki cukru
  • gruby cukier do posypania
16 sztuk

Sposób przygotowania

Rożki francuskie z serem - świetne przekąski!Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?