Reklama

Reklama

Pyszny obiad dla całej rodziny

Nikt się nie oprze tym potrawom!

Pierożki smażone

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • łyżeczka soli
  • 2 łyżki masła
  • 2 żółtka
  • jajko
  • szklanka gorącej wody
  • olej
  • 2 cebule
  • por
  • 3 ząbki czosnku
  • kmin rzymski
  • mielona kolendra
  • kurkuma
  • chilli
  • tandoori masala
  • pieprz
  • imbir
  • 10 dag twarogu lub białego sera koziego
  • 1/4 kapusty

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki ugotuj, ugnieć na purèe. Do mąki dodaj sól, miękkie masło, żółtka i jajko. Wlej powoli wrzątek i wyrób ciasto. Odstaw. Zrumień posiekane cebule, por i czosnek. 

2. Wymieszaj łyżkę wody z kminem, kolendrą, kurkumą, chilli, tandoori masalą, pieprzem, imbirem i solą. Dodaj do warzyw i smaż. Wymieszaj z ziemniakami, twarogiem lub serem. Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki, na każdym wyłóż farsz i zalep brzegi. Smaż w głębokim tłuszczu. Układaj na posiekanej kapuście.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje