Racuchy na słono

- Przyrządzam je z różnych produktów. Są idealne na obiad albo na kolację - twierdzi Hanna Szymkiewicz, doświadczona mistrzyni kulinarna.

Z kaszy jaglanej można robić smaczne racuchy
Z kaszy jaglanej można robić smaczne racuchy 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej,
  • 200 ml gęstego jogurtu,
  • 1/3 szklanki mąki,
  • 2 jajka,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • pieprz i sól.

Sposób przygotowania:

Kaszę gotujemy. Kiedy wystygnie, łączymy z jogurtem, żółtkami, proszkiem do pieczenia, mąką, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Białka ubijamy na pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Placki smażymy na oleju z obu stron.

Jak zrobić racuchy z jabłkami?Interia Kulinaria
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas