Reklama

Reklama

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami są bardzo łatwe do przygotowania. Idealnie nadają się na przegryzkę w czasie spotkania z przyjaciółmi, są także doskonałe na podwieczorek dla dzieci. Soczyste i słodkie racuchy z jabłkami to prawdziwy rarytas i powiew wspomnień.

Składniki

  • 250 g jabłek
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • olej

Racuchy z jabłkami - przygotowanie

1. Jabłko obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.

2. Wymieszać mąkę, jajka, jogurt, cukier, proszek do pieczenia i sól z pokrojonym jabłkiem.

3. Na patelni rozgrzać olej, za pomocą łyżki nakładać ciasto na patelnię i smażyć z obu stron na złoto.

Sprawdź też inne przepisy:

Pieczone jabłka

Granatowe jabłka

Reklama

Francuska zupa jabłkowa

Zobacz również:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Racuchy z jabłkami | jabłka | podwieczorek

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje