Racuchy z jabłkami
Racuchy z jabłkami są bardzo łatwe do przygotowania. Idealnie nadają się na przegryzkę w czasie spotkania z przyjaciółmi, są także doskonałe na podwieczorek dla dzieci. Soczyste i słodkie racuchy z jabłkami to prawdziwy rarytas i powiew wspomnień.

Składniki
- 250 g jabłek
- 3 jajka
- 1 szklanka mąki
- 200 g jogurtu greckiego
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- olej
Racuchy z jabłkami - przygotowanie
1. Jabłko obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
2. Wymieszać mąkę, jajka, jogurt, cukier, proszek do pieczenia i sól z pokrojonym jabłkiem.
3. Na patelni rozgrzać olej, za pomocą łyżki nakładać ciasto na patelnię i smażyć z obu stron na złoto.
Sprawdź też inne przepisy:
Zobacz również: