Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami są bardzo łatwe do przygotowania. Idealnie nadają się na przegryzkę w czasie spotkania z przyjaciółmi, są także doskonałe na podwieczorek dla dzieci. Soczyste i słodkie racuchy z jabłkami to prawdziwy rarytas i powiew wspomnień.

Racuchy z jabłkami są pulchne i pyszne
Racuchy z jabłkami są pulchne i pyszne INTERIA.PL

Racuchy z jabłkami - przygotowanie

1. Jabłko obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.

2. Wymieszać mąkę, jajka, jogurt, cukier, proszek do pieczenia i sól z pokrojonym jabłkiem.

3. Na patelni rozgrzać olej, za pomocą łyżki nakładać ciasto na patelnię i smażyć z obu stron na złoto.

Sprawdź też inne przepisy:

Zobacz również:

Jak zrobić racuchy z jabłkami?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas