Racuszki z cukinii
Z cukinii (w Polsce zwanej kabaczkiem) możesz zrobić niemal każde danie. Również racuchy, zwykle kojarzone z jabłkami i słodkim smakiem. Warzywne i na ostro są równie smaczne.

Składniki:
● 2 cukinie starte na tarce o grubych oczkach ● 2 jajka ● 2 drobno posiekane cebulki dymki● 20 dag pokruszonego lub drobno pokrojonego sera feta ● 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki ● 2 łyżki suszonej mięty ● łyżeczka słodkiej papryki w proszku ● 15 dag mąki pszennej● olej do smażenia ● 2 limonki do skropienia placków
Przygotowanie:
Wszystkie składniki placków umieść w misce i dokładnie wymieszaj widelcem.
Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim małe racuszki z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki skrop sokiem wyciśniętym z limonki.
Racuszki cukiniowe najlepiej smakują serwowane w temperaturze pokojowej.