Racuszki z cukinii

Z cukinii (w Polsce zwanej kabaczkiem) możesz zrobić niemal każde danie. Również racuchy, zwykle kojarzone z jabłkami i słodkim smakiem. Warzywne i na ostro są równie smaczne.

Składniki:

Reklama


● 2 cukinie starte na tarce  o grubych oczkach  
● 2 jajka
● 2 drobno posiekane cebulki dymki
● 20 dag pokruszonego lub drobno pokrojonego sera feta
● 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
● 2 łyżki suszonej mięty
● łyżeczka słodkiej papryki w proszku
● 15 dag mąki pszennej
● olej do smażenia
● 2 limonki do skropienia placków

Przygotowanie:

Wszystkie składniki placków umieść w misce i dokładnie wymieszaj widelcem.

Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim małe racuszki z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki skrop sokiem wyciśniętym z limonki.

Racuszki cukiniowe najlepiej smakują serwowane w temperaturze pokojowej.


Dowiedz się więcej na temat: Joanna | "Joanna"

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje