Racuszki z jabłkami

Z dodatkiem otrębów owsianych.

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 1 szklanka zsiadłego mleka np. OSM Krasnystaw 
  • 1 jajko 
  • 1 łyżka cukru 
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki otrąb owsianych
  • 1/2 szklanki mąki pszennej 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • szczypta soli

Przygotowanie:

1. Jajko ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy zsiadłe mleko i mieszamy. Powstałą masę łączymy z otrębami, mąką, proszkiem do pieczenia oraz solą.

Reklama

2. Na samym końcu dodajemy pokrojone w kostkę jabłko. Tak przygotowane ciasto smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po wystudzeniu racuchy można posypać cukrem pudrem.  

Na racuszki zapraszają przedstawiciele Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Krasnymstawie.

Materiał prasowy "Doceń polskie".

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje