Reklama

Reklama

Ratatui na pikantnie

Tradycyjne danie kuchni francuskiej w ostrzejszej wersji.

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • cukinia
  • pół puszki krojonych pomidorów
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • oliwa
  • pół papryczki chili
  • słodka papryka
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Papryki pokrój w paski, cukinię na plastry, czosnek i cebulę posiekaj. Czosnek i cebulę zeszklij na oliwie. Posyp słodką papryką (3 łyżeczki), wrzuć warzywa, połącz. Duś 10 min. Dodaj pomidory z zalewą i posiekane chili, duś 15 min.


Chwila dla Ciebie

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: papryka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje