Ratatui na pikantnie

Tradycyjne danie kuchni francuskiej w ostrzejszej wersji.

Czosnek i chili dodadzą daniu pikanterii
Czosnek i chili dodadzą daniu pikanterii123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • cukinia
  • pół puszki krojonych pomidorów
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • oliwa
  • pół papryczki chili
  • słodka papryka
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Papryki pokrój w paski, cukinię na plastry, czosnek i cebulę posiekaj. Czosnek i cebulę zeszklij na oliwie. Posyp słodką papryką (3 łyżeczki), wrzuć warzywa, połącz. Duś 10 min. Dodaj pomidory z zalewą i posiekane chili, duś 15 min.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas