Red Velvet

Red Velvet
Red Velvet123/RF PICSEL123RF/PICSEL
  • 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 i 1/4 szklanki drobnego cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 duże jajka
  • 1 i 1/2 szklanki oleju słonecznikowego
  • 1 szklanka maślanki
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżka winnego octu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 60 ml czerwonego barwnika w płynie
  • 2 opakowania serka kremowego np. philadelphia (2 x 300 g)
  • 200 g masła
  • 1 i 1/4 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii;
  • polewa czekoladowa do dekoracji
Zmysłowe smaki: Pastel AztecaINTERIA.TVInteria.tv
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?