Risotto z dynią i jarmużem

Pyszna opcja risotto dla miłośników dynii

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Dynię posól i popieprz. Jarmuż umyj, pozbaw twardych łodyg, liście posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i zeszklij pokrojoną w kosteczkę

cebulę.

2. Dodaj pokrojony na plasterki czosnek, a po minucie wsyp ryż. Gdy stanie się szklisty, zalej go bulionem.

3. Dodaj dynię, imbir i mieszaj, aż ryż wchłonie bulion. Stopniowo dolewajwino. Dodaj jarmuż, dopraw solą,pieprzem i gałką muszkatołową.

Podawaj z pokruszonym serem feta.

Najlepszy sposób na risotto z kurczakiemInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas