Risotto z prawdziwkami

Z kuchni włoskiej.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL
  • 2 cebule
  • pół pęczka szałwii
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1-2 listki laurowe
  • 350 g ryżu
  • sól, pieprz
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 500 g brokułów
  • 2-3 prawdziwki
  • 100 g tartego parmezanu
  • 25 g masłaPrzygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę. Listki szałwii pokroić w paseczki. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać liść laurowy i szałwię. Doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion i 200 ml wody,  gotować ok. 20 minut. Brokuły podzielić na różyczki i gotować 12 minut w osolonej wodzie. Grzyby podsmażyć na oliwie i razem z brokułami, serem i masłem wmieszać do risotta.

Czas przygotowania: 45 minut

Jedna porcja zawiera: 2310 kJ/552 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas