Reklama

Reklama

Risotto z prawdziwkami

Z kuchni włoskiej.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

  • 2 cebule
  • pół pęczka szałwii
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1-2 listki laurowe
  • 350 g ryżu
  • sól, pieprz
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 500 g brokułów
  • 2-3 prawdziwki
  • 100 g tartego parmezanu
  • 25 g masła
Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę. Listki szałwii pokroić w paseczki. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać liść laurowy i szałwię. Doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion i 200 ml wody,  gotować ok. 20 minut. Brokuły podzielić na różyczki i gotować 12 minut w osolonej wodzie. Grzyby podsmażyć na oliwie i razem z brokułami, serem i masłem wmieszać do risotta.


Czas przygotowania: 45 minut

Jedna porcja zawiera: 2310 kJ/552 kcal



Dowiedz się więcej na temat: kuchnia włoska | ryż | grzyby | Risotto z prawdziwkami

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje