Rogaliki półfrancuskie

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 i 1/2 szkl. mąki
  • 1 łyżka suchych drożdży
  • 1 jajko
  • 1 szkl. ciepłego mleka
  • rdzeń z 1/2 laski wanilii
  • 3 łyżki cukru
  • sól
  • 2 łyżki stopionego masła
  • 15 dag zimnego masła
  • 1 jajko do posmarowania
  • orzechy do posypania
12 sztuk

Składniki

na nadzienie

  • 17 dag orzechów włoskich
  • 10 dag płynnego miodu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania

Jak zrobić racuchy z jabłkami?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?