Rolada mocno malinowa
Rozpływa się w ustach!
Sposób przygotowania
1. Białka z solą ubij na sztywną pianę, pod koniec powoli wsypując cukier. Wciąż miksując, dodawaj po jednym żółtku. Na końcu dodaj przesiane suche składniki, delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto wylej na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 10-12 min w temp. 180 st. C. Gorące ciasto przełóż na ściereczkę posypaną cukrem wanilinowym, usuń papier, zwiń w roladę.
2. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody. 250 g malin oraz cukier włóż do rondelka i podgrzewaj aż owoce się rozpadną. Gdy przestygną, przetrzyj przez sitko. Do jogurtu wlej mus malinowy oraz przestudzoną żelatynę, zmiksuj. Dodaj pozostałe maliny, delikatnie wymieszaj. Krem wstaw do lodówki, by lekko stężał. 3 Ciasto posmaruj dżemem, zwiń, pokrój na 20 kawałków. Na 10 plastrach rolady rozłóż krem, przykryj pozostałymi plastrami ciasta.