Roladki drobiowe

Wyśmienite danie mięsne

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Mięso opłucz, osusz. Każdy filet rozetnij na płat. Tak przygotowane piersi kurczaka natrzyj solą, pieprzem oraz ostrą i słodką mieloną papryką. Mięso przykryj folią, włóż do lodówki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Połowę boczku pokrój w kosteczkę, wysmaż go na suchej patelni. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż jeszcze chwilę. Zdejmij z ognia. Suszone pomidory posiekaj. Wymieszaj z boczkiem podsmażonym z cebulą i czosnkiem.Rozłóż na mięsie. Zwiń. Owiń resztą boczku, zepnij wykałaczkami, by roladki nie rozpadły się podczas smażenia. Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki, smaż ok. 12 minut. Często obracaj, aby mięso zrumieniło się ładnie ze wszystkich stron. Podawaj z surówką.

Kurczak tikka masalaInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas