Roladki naleśnikowe
Z ziołami i wędzoną szynką.

Składniki:
- 2 jaka, - 1 łyżka oleju, - 1 szklanka mąki, - 0,5 szklanki mleka, - woda do konsystencji, - szczypta soli, - płaska łyżeczka cukru, - 20 dag białego sera, - 2 łyżki siekanych ziół: natka pietruszki, bazylia, - 20 dag plastrów szynki wędzonej, - kilka liści sałaty, - 1 mały ząbek czosnku, - kilka listków ziół do dekoracji, - sól, pieprz, - oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Jajka, olej, mąkę, szczyptę soli, cukier i mleko zmiksować, wody dodać tyle, aby uzyskać konsystencję śmietany. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni lekko wysmarowanej olejem. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Ser rozkruszyć, dodać zioła, czosnek i wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na naleśnikach rozłożyć plastry szynki, rozsmarować ziołowy serek i zwinąć roladkę. Przed podaniem pokroić, dekorować listkami ziół. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!