Roladki z cukinii i młodego groszku

Smacznie i zdrowo

Roladki są smaczne i na zimno i na ciepło
Roladki są smaczne i na zimno i na ciepło123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 młoda cukinia
  • 4 łyżki zielonego groszku
  •  4 łyżki chudego twarogu
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
Groszek wrzuć na kilka minut do wrzątku, następnie przelej zimną wodą, aby nie stracił koloru. Zmiksuj go na purée, dodaj twaróg, kilka kropli soku z cytryny, posiekaną bazylię. Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.

Cukinię pokrój w bardzo cienkie wstążki. Smaruj je groszkową pastą i zwijaj w "ślimaki", spinając wykałaczkami. Roladki są pyszne na zimno, ale możesz je też podgrzać w piekarniku.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas