Roladki z kurczaka
Zapiekane roladki z kurczaka.

Składniki:
- 2 piersi z kurczaka, - 4 plastry boczku surowego, - pół papryki czerwonej, - pół papryki żółtej, - pół średniej lub cała mała cukinia, - 10-12 średnich pieczarek, - opakowanie pomidorków koktajlowych, - kilka gałązek natki, - kilka gałązek tymianku, - czosnek, sól, pieprz, - kilka łyżek oliwy,
Przygotowanie:
1. Piersi umyć, osuszyć, przekroić w poprzek aby powstały cztery filety, przykryć folią spożywczą i lekko rozbić uważając aby nie porwać mięsa. 2. Warzywa opłukać, osuszyć. Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pieczarki przekroić na pół, paprykę pokroić w paski, natkę posiekać. 3. Cukinię wymieszać z natką doprawić solą pieprzem, czosnkiem. Masę ułożyć na filetach z kurczaka, na masie położyć paski papryki. 4. Mięso zwinąć w roladkę i owinąć w plastry boczku. Spiąć wykałaczką. 5. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, obłożyć pomidorkami, pieczarkami, gałązkami tymianku, wszystko polać oliwą, piec około 40 min w 180 stopniach
Jeżeli znasz fajny przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!
Wasze przepisy:
Kobieta INTERIA.PL on Facebook