Roladki ze szpinakiem
Nadziewane mięso to świetny pomysł na obiad. Będą wszystkim smakować!

Składniki
- 70 dag schabu •
- olej
- 2 cebule
- ząbek czosnku
- 50 dag szpinaku
- 20 dag szynki
- 3 marchewki
- 1/2 szklanki mąki
- 1 l bulionu
- kilka łyżek jogurtu
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Mięso pokrój, rozbij, przypraw. Podsmaż jedną cebulę, czosnek, szpinak, sól i pieprz. Duś. 1/3 szpinaku zmiksuj. 2. Plastry mięsa posmaruj zmiksowanym szpinakiem, ułóż paski szynki, cebuli i marchewki. Zawiń, zepnij. Obtocz w mące i podsmaż. Zalej bulionem i duś. Podawaj ze szpinakiem polanym jogurtem.