Rosół drobiowy z makaronem
Tradycyjny niedzielny obiad.
Składniki na 6 porcji:
- 3 duże marchewki i korpus z kurczaka,
Przygotowanie:
Obrać marchewkę, pietruszkę i seler, pora opłukać. Cebulę opiec na ogniu. Przygotowane warzywa włożyć do garnka, dodać opłukany korpus. Zalać 2 l wody. Zagotować. Dołożyć listek laurowy, goździki i ziele angielskie. Posolić do smaku. Zupę gotować pod przykryciem, na małym ogniu około 45 minut. Następnie przecedzić. Marchewki pokroić w skośne plasterki. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Po porcji włożyć do miseczki. Dodać pokrojoną marchewkę. Zalać gorącym rosołem. Posypać posiekanym koperkiem lub natką. Czas przygotowania: 50 minut
Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również: