Rosół z fasolką szparagową, czosnkiem i dynią

Pierś oraz skrzydełka kurczaka umyj i zalej zimną wodą.

Rosół z fasolką szparagową, czosnkiem i dynią
Rosół z fasolką szparagową, czosnkiem i dynią 123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Pierś oraz skrzydełka kurczaka umyj i zalej zimną wodą. Zagotuj, odlej wodę i zalej ponownie świeżą (dzięki temu rosół będzie klarowny). Dodaj obrane marchewki, pietruszki, seler por i pokrojoną dynię. Dodaj jedną cebulę obraną, a drugą w łupinach oraz natkę pietruszki. Przypraw solą, pieprzem, listkiem laurowym, zielem angielskim, papryką ostrą oraz lubczykiem.

2. Gdy warzywa zmiękną, dodaj fasolkę szparagową pokrojoną z odciętymi końcówkami. Gotuj pod przykryciem około 30 minut. Pod koniec dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podawaj z pokrojoną piersią kurczaka i makaronem.

Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny

Zmysłowe smaki: Tarta z bakłażanemInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas