Rosół z imbirem

Oryginalna wersja klasycznego dania.

Rosół z imbirem urozmaici monotonię w kuchni
Rosół z imbirem urozmaici monotonię w kuchni123RF/PICSEL


Umyć starannie korpusy kurczaków. Następnie włożyć je do dużego garnka z wodą. Gotować około 15 minut. Zdjąć szumowiny, które powstaną na wierzchu.

Następnie dokładnie umyć i pokroić warzywa. Posiekać także w drobną kostkę imbir oraz pieczarki. Warzywa, imbir, pieczarki, pieprz, sól i przyprawy wrzucić do garnka.

Całość gotować około 20 minut. Na koniec wyjąć korpusy kurczaka i część warzyw. Najlepiej podawać z drobnym makaronem.

Pyszny przepis na zupę brokułowąInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas