Reklama

Reklama

Rosół z klopsikami

Sycący i smaczny. Na obiad w sam raz!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 25 dag mielonego mięsa
  • 3 łyżki kaszy kuskus
  • kilka łyżek sosu sojowego
  • 2 szklanki rosołu
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • garść natki pietruszki
  • pieprz
  • pół pęczka koperku

Sposób przygotowania

1. Do mięsa dodaj kilka łyżek sosu sojowego, posiekany koperek i napęczniałą wcześniej kaszę kuskus. Wyrób całość dłonią, uformuj małe pulpeciki. 

2. Rosół zagotuj, włóż pokrojoną w plastry marchewkę, pietruszkę, seler. Gotuj 10 minut. Dodaj pulpeciki i gotuj jeszcze 15 minut. Podawaj z makaronem i posiekaną natką. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje