Reklama

Reklama

Rozgrzewający obiad

Te potrawy najlepiej smakują jesienią!

Papryka nadziewana

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 8 papryk
  • sól
  • szklanka ryżu
  • olej
  • 2 cebule
  • 40 dag drobiowego mięsa mielonego
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • kmin rzymski
  • gałka muszkatołowa
  • przyprawa do gyrosa • ostra papryka w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1/2 szklanki śmietany 18 proc.
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania

1. Papryki umyj, osusz, odkrój czubki, wydrąż, posól. Ugotuj ryż. Zeszklij posiekane drobno cebule. Dodaj mięso mielone, przypraw, smaż, mieszając. 

2. Gdy się zrumieni, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, ocet ryżowy i śmietanę. Wymieszaj z ugotowanym ryżem. Papryki napełnij farszem ryżowym. Przykryj odciętymi wcześniej czubkami. Ułóż w garnku, zalej 2 szklankami wody, obłóż masłem i gotuj pod przykryciem około 40 minut.   

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje