Rozgrzewający obiad

Papryka faszerowana
Papryka faszerowana123RF/PICSEL

Papryka nadziewana

Składniki

  • 8 papryk
  • sól
  • szklanka ryżu
  • olej
  • 2 cebule
  • 40 dag drobiowego mięsa mielonego
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • kmin rzymski
  • gałka muszkatołowa
  • przyprawa do gyrosa • ostra papryka w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1/2 szklanki śmietany 18 proc.
  • 2 łyżki masła
4 osób

Sposób przygotowania

Roladka rybna
Roladka rybna123RF/PICSEL

Roladka rybna z ryżem i szpinakiem

Składniki

  • 30 dag halibuta
  • 30 dag łososia
  • 1/2 cytryny
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • por
  • 3 łyżki śmietany 18 proc.
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 20 dag paluszków krabowych
  • 20 dag liści szpinaku
  • 3/4 szklanki białego wina
  • łyżka masła
  • olej
  • cebula
  • kukurydza
  • kurkuma
  • czosnek granulowany
  • 1,5 szklanki kaszy
  • kuskus

Sposób przygotowania

Klopsiki w pomidorach
Klopsiki w pomidorach123RF/PICSEL

Klopsiki w pomidorach

Składniki

  • 1,5 marchewki
  • pietruszka
  • 1/3 selera
  • 2 cebule
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 70 dag mięsa mielonego
  • ząbek czosnku
  • jajko
  • szklanka przecieru pomidorowego
  • łyżka śmietany 30 proc.
  • łyżeczka cukru
  • 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
4 osób

Sposób przygotowania

Tarta z dynią
Tarta z dynią123RF/PICSEL

Zapiekanka z dynią

Składniki

- ciasto

  • 2 szklanki mąki
  • sól
  • pół kostki masła
  • 2 żółtka

- farsz

  • 50 dag dyni
  • łyżka masła
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • ostra papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • pomidory suszone
  • 15 dag fety
  • tymianek
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • natka

Sposób przygotowania

Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?