Rożki francuskie z serem

Rożki francuskie z serem to pyszny deser w formie słodkich sakiewek. Są bardzo łatwe do wykonania, zwłaszcza gdy w lodówce mamy gotowe ciasto francuskie. Rożki francuskie z serem są proste do zrobienia i cieszą się ogromną popularnością.

Rożki francuskie z serem świetnie wyglądają i świetnie smakują
Rożki francuskie z serem świetnie wyglądają i świetnie smakująINTERIA.PL

Rożki francuskie z serem - przygotowanie

1. Serek kremowy wymieszać z żółtkiem, cukrem i rodzynkami.

2. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat nakładać łyżkę nadzienia, sklejać rogi kwadratów na górze formując sakiewkę.

3. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Celsjusza przy grzaniu góra-dół.

4. Gotowe ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, używając pędzelka smarować mlekiem, piec na złoto 15-20 minut.

5. Podawać po wystudzeniu.

Sprawdź też przepisy na pyszne ciasteczka:

Zobacz również:

Rożki francuskie z serem - świetne przekąski!Interia Kulinaria
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas