Reklama

Reklama

Rożki francuskie z serem

Rożki francuskie z serem to pyszny deser w formie słodkich sakiewek. Są bardzo łatwe do wykonania, zwłaszcza gdy w lodówce mamy gotowe ciasto francuskie. Rożki francuskie z serem są proste do zrobienia i cieszą się ogromną popularnością.

Składniki

  • 250 g serka kremowego
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka rodzynek
  • 300 g ciasta francuskiego

Rożki francuskie z serem - przygotowanie

1. Serek kremowy wymieszać z żółtkiem, cukrem i rodzynkami.

2. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat nakładać łyżkę nadzienia, sklejać rogi kwadratów na górze formując sakiewkę.

3. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Celsjusza przy grzaniu góra-dół.

4. Gotowe ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, używając pędzelka smarować mlekiem, piec na złoto 15-20 minut.

5. Podawać po wystudzeniu.

Sprawdź też przepisy na pyszne ciasteczka:

Ślimaczki cynamonowe

Reklama

Kruche ciasteczka

Domowe makaroniki z kremem

Zobacz również:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Rożki francuskie z serem | deser | ciastka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje