Rożki francuskie z serem
Rożki francuskie z serem to pyszny deser w formie słodkich sakiewek. Są bardzo łatwe do wykonania, zwłaszcza gdy w lodówce mamy gotowe ciasto francuskie. Rożki francuskie z serem są proste do zrobienia i cieszą się ogromną popularnością.

Składniki
- 250 g serka kremowego
- 1 żółtko
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka rodzynek
- 300 g ciasta francuskiego
Rożki francuskie z serem - przygotowanie
1. Serek kremowy wymieszać z żółtkiem, cukrem i rodzynkami.
2. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat nakładać łyżkę nadzienia, sklejać rogi kwadratów na górze formując sakiewkę.
3. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Celsjusza przy grzaniu góra-dół.
4. Gotowe ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, używając pędzelka smarować mlekiem, piec na złoto 15-20 minut.
5. Podawać po wystudzeniu.
Sprawdź też przepisy na pyszne ciasteczka:
Zobacz również: