Rożki gruszkowe z szynką

Pomysł na pyszną przekąskę.

Pomysł na imprezową przystawkę
Pomysł na imprezową przystawkę 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 8 plastrów szynki szwardzwaldzkiej lub innej
  • 15 dag serka śmietankowego
  • kilka suszonych śliwek
  • 15 dag sera pleśniowego z niebieską pleśnią
  • listki rukoli
  • sól biały pieprz

Przygotowanie:

1. Gruszki umyj, pokrój w ćwiartki, wykrój pestki. Śliwki umyj, drobno posiekaj, połącz z serkiem, dopraw odrobiną soli i pieprzu, dokładnie wymieszaj. Plastry szynki przekrój wzdłuż.

2. Ułóż gruszki na półmisku. W miejsce wydrążonych pestek małą łyżeczką układaj serek ze śliwką, następnie gruszkę owijaj kawałkami szynki szwardzwaldzkiej. Przekąskę udekoruj listkami rukoli, sałaty lub natką pietruszki.

3. Przekąski możesz przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce.

Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas