Ruloniki z groszkowym pesto

Roladki z pesto
Roladki z pesto123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 małe podwójne piersi kurczaka lub 6 sznycli z indyka
  • 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • sól
  • pieprz
  • olej

- pesto

  • 20 dag mrożonego groszku
  • 1/2 szkl. listków bazylii
  • garść rukoli
  • 2 łyżki niesolonych orzeszków ziemnych
  • 4 łyżki oliwy
  • 1/4 cytryny
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • cukier

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Zupa krem z groszkuINTERIA.TVInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?