Rulony z żyrawiną
Zarówno wersja drobiowa jak i wieprzowa smakuje wyśmienicie

Składniki
- 4 kotlety z indyka
- 10 dag świeżej żurawiny
- garść suszonej żurawiny
- 4 plasterki żółtego sera wędzonego
- 1 łyżka masła
- 4 łyżki miodu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka suszonego tymianku
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- sól
- oliwa
- mielone migdały (1 łyżka) i bułka tarta (3 łyżki)
Sposób przygotowania
1. Kotlety umyj, osusz i rozbij. Natrzyj czosnkiem i solą. Żurawinę rozgotuj z miodem, kolendrą i tymiankiem. Wymieszaj migdały z bułką tartą. 2. Na kotletach połóż po plasterku sera i porcji żurawiny, zwiń. Obtocz w bułce. 3 łyżki oliwy i masło rozgrzej, włóż mięso, smaż ok. 10 min, aż się zrumieni.