Reklama

Reklama

Rulony z żyrawiną

Zarówno wersja drobiowa jak i wieprzowa smakuje wyśmienicie

Składniki

  • 4 kotlety z indyka
  • 10 dag świeżej żurawiny
  • garść suszonej żurawiny
  • 4 plasterki żółtego sera wędzonego
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • sól
  • oliwa
  • mielone migdały (1 łyżka) i bułka tarta (3 łyżki)

Sposób przygotowania

1. Kotlety umyj, osusz i rozbij. Natrzyj czosnkiem i solą. Żurawinę rozgotuj z miodem, kolendrą i tymiankiem. Wymieszaj migdały z bułką tartą. 

2. Na kotletach połóż po plasterku sera i porcji żurawiny, zwiń. Obtocz w bułce. 3 łyżki oliwy i masło rozgrzej, włóż mięso, smaż ok. 10 min, aż się zrumieni.

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy