Rurki po farmersku
Pomysł na szybki obiad.
Sposób przygotowania
1. Marchewki i kalarepki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Pory oraz łodygi selera naciowego oczyść, umyj, potnij w plasterki. Makaron wrzuć na lekko posolony wrzątek. Ugotuj go według przepisu podanego na opakowaniu (ok. 10 minut).
2. W garnku rozgrzej oliwę z dodatkiem klarowanego masła. Wrzuć pokrojone wcześniej warzywa. Smaż je przez chwilę na dużym płomieniu. Potem podlej bulionem i duś ok. 10 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
3. Kiedy warzywa będą już miękkie, sos przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
4. Makaron odcedź, osącz, dodaj do warzyw w garnku. Całość wymieszaj i podgrzewaj razem przez chwilę. Przed podaniem danie posyp orzeszkami piniowymi i udekoruj listkami natki.