Ryba w panierce marchewkowej

Zdrowsza wersja!

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL
  • 2 filety z mintaja lub dorsza
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • sól, pieprz,
  • sok z cytrynyPrzygotowanie:

Marchewkę obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i wymieszać z bułką tartą. Jajko roztrzepać i doprawić solą i pieprzem. Rybę obtaczać w mące, następnie maczać w jajku i panierować, obtaczać w panierce marchewkowej dość mocno uciskając. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 3 minuty z każdej strony. Podawać z frytkami i surówką.

Czas przygotowania: 30 minut

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas