Ryba w warzywach

Przepis na pełnowartościowy obiad.

Dorada z warzywami smakuje świetnie również z grilla
Dorada z warzywami smakuje świetnie również z grilla123RF/PICSEL

Składniki:

  • okoń morski, dorada lub inna ryba wypatroszona i oczyszczona
  • brokuł
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 2 marchewki
  • pół kalafiora
  • cebula
  • cytryna
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Rybę opłucz, skrop sokiem z połowy cytryny, posyp solą i pieprzem. Warzywa oprócz pomidorków pokrój, gotuj 10 minut na parze.

2. Pomidorki umyj, pokrój na połówki.

3. 2 Warzywa ułóż na dnie żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem. Na wierzchu połóż rybę, polej oliwą, zapiekaj 40 minut w 180˚C.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas